Tokito1969 je napisao/la:Sad kod nas u VŽ nema ispod 110 kn/kg/11 komLR, ovo je cijena u trgovini naravno...
E, i kod mene je to tu negdje oko te cijene, ali već sam rekao da ima i puno jeftinije.
Zahvaljujući prijateljstvima koja sam zaslužio svojim pomaganjima drugima, ja za svoje potrebe preko veze mogu dobiti s. osnove od pravog voska, a ne sa stearinom, svinjskom ili goveđom mašću..., no i to ću minimalizirati - jedino pčele luče vosak pa ću im to napokon i dozvoliti maksimalno. Mene ne opterećuju prinosi i ništa: neko ima cuku, neko papagaja, neko golubove..., ja imam pčele. Od onih zazimljenih 12 društava, već sam na poklon obećao tri društva dobrim ljudima, a ja ću rojevima naseliti: sedmoramnu, osmoramnu, Japanku i LR 12, i, najvjerovatnije: jedan hrastov panj (već sam ga sredio) i jedno ulišće/vrškaru/pletaru. Ako to ostvarim i uz to imadnem 10-ak kg meda, uh, biću prezadovoljan.
Evo, sad me malo zezajte. Ne znam šta vama djeca i supruge kupuju za rođendane, meni je moja sinoć kupila stoni cirkular, tzv. štuc, a nešto prije toga reče: "Nećeš ti meni, čovo, voziti onu raspadnutu dvojku!" i, bogme, kupila mi (nam) četvorku.
Pozdrav, svako dobro!