Uh, danas stigle sadnice. Mijenjali smo: dao mu 3 odlična LR društva, a on meni sadnice i još para. No, nisam ih uspio posaditi, a, evo, već pada kiša.
Pozdrav, svako dobro!
krušku na džanariku (zerdaliju) pa ćemo vidjeti šta će biti
Ove plemke treba umotati u obični (ne sjajni!) novinski papir, visina omota oko 15 cm
Koja je svrha novinskog papira. Da li da drži vlagu.
zarkodj je napisao/la:krušku na džanariku (zerdaliju) pa ćemo vidjeti šta će biti
Ovo nisam ranije video. Molim Debejca da objasni ovo ili ja ne shvatam .Kruška je jabučasto voće a džamarika koštičavo.
Šta se dešavalo sa ovim kalemom.Ove plemke treba umotati u obični (ne sjajni!) novinski papir, visina omota oko 15 cm
Koja je svrha novinskog papira. Da li da drži vlagu.Ja zalijem plemke sa najlon vrećicom i posle pola sata prospem vodu ostaje tako vlažno u frižideru.Da li imaš nešto od starih autohtonih voćaka. Ja imam po nešto ali se zadržavam na jabuku i krušku.
DB_happy je napisao/la:31.1.2018.
Danas sam odrezao plemke koje je Sanja navečer uskladištila po već opisanom načinu. Napravio sam to u zadnji čas jer su se pupovi na ranim marelicama i breskvama već počeli aktivirati.![]()
![]()
Srećom,sada je lijepo zahladilo, pao je i snijeg i najavljuje ga se još što znači da ni ova zima neće proći bez "leda", makar sam očekivao i jaču "smrzavicu".
Još ove godine bit' će nešto značajnija akcija kalemljenja u proljeće i to bi bilo to, u narednim godinama kalemljenje bi trebalo biti sporadično, tj. tamo gdje se koja voćka osuši i stvori se mjesto za novu...![]()
![]()
![]()
Natrag na Voćarstvo i kalemljenje
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.