Dario22 je napisao/la:Možda da se prebaciš u uzgoj varoe? Kod mene ove godine slabo varoe, u mom ataru loša godina je izgleda i za varou.
Može, može!
Prije par dana, PO PRVI PUTA U ŽIVOTU, vidio varrou kako g(a)miže po saću!!!!!
Ljudi, kako je ta napast brza, jedva je uhvatih i prignječih!
Nažalost, kod nas je takva expanzija grinje kakva nikad nije bila!
Na sreću, imamo EkopčelomiR koji je sjajno odradio posao!
Zašto onda tolika grinja u ladicama???
O tome sam već pisao, to je onaj moj zez, to je onih 8 zajednica koje NISU tretirane EP-om u lipnju kad mrskoj grinji (s)lomim kičmu i onda uživam...
Od šezdesetak ladica koje su trenutno instalirane na pčelinjaku, ove dvije po otpaloj grinji
DALEKO odskaču od ostalih!!! Ima još par ladica s oko 500 otpalih grinja, nešto s oko 200, a rekao bih da je prosjek negdje oko 100-tinjak (tu ne uračunavam ovih par zajednica koje drastično odskaču od ostatka pčelinjaka).
Ima i dosta ladica s jedva par otpalih grinja...
Dakle, tamo gdje ima grinje EP je odradio svoju zadaću i zato sam pokazao te dvije ladice, da se vidi koliko je efikasan lijek koji smo SAMI stvorili, kroz period od 5 godina istraživanja!
Tko bude želio, moći će isprobati EkopčelomiR i na svojim zajednicama slijedeće sezone, besplatno!
Čekam da prođe zimski tretman OK pa ću onda detaljnije...
---------------------------------------------------------------------------------------
Danas sam pregledao nekih 20-ak košnica (proces obilježavanja matica i dalje traje) i mogu kazati da je situacija jako dobra, zasad!
Nema govora ni o kakvom spajanju, svih 88 košnica i dalje su na broju!!!Jasno, detaljnije i s fotkama pod Radovima...