Veli Jože

Da ne bismo komunicirali kao potpuni stranci...

Veli Jože

PostPostao/la Veli Jože » 29 lip 2011, 12:19

Poštovane kolegice i kolege, drage prijateljice i prijatelji !

Prošlo je skoro više od pola godine kako je naš AA (Alternativni i Avangardni) Forum prvi put ugledao svjetlo dana 11.01.2011. godine ! (ove brojke nisam namiještao, dogodilo se spontano)

Što zbog nedostatka vremena, što zbog jurnjave na "bezbroj" kolosijeka, što zbog bolesti, nisam stigao prije napisati ovaj text iako sam ga stalno nosio u svom srcu i umu. Nadam se da mi to nećete zamjeriti, svi smo mi ljudi, grešni...

O samom forumu

Dugo se u Sanji i meni lomila odluka o jednom ovakvom virtualnom okupljalištu nas drugačijih ljudi, što pčelarke i pčelari definitivno jesu. No, i među nama ima i dobrih i loših te smo itekako bili svjesni i te činjenice. Negdje između Božića i Nove 2011. godine odluka je pala i tada sam registrirao http://www.db-505.com. Kada sada, 6 mjeseci kasnije, gledam na tu registraciju, djelomično žalim što nisam odabrao neki drugi naziv (iako se naš forum može "preseliti" na drugu adresu, ne samo fizičku).

Svi vi koji čitate cijeli forum, mogli ste vidjeti da to NIJE i NIKADA neće biti forum samo o DB_505 košnici i pripadajućoj tehnologiji ! To je Pčelarski Evergreen Forum o svim modelima košnica i o svim tehnologijama, kao i o ukupnoj pčelarskoj problematici.

AA Forum je potpuno neprofitabilnog tipa i takav će zauvijek ostati. Na njemu nema niti će ikada biti bilo kakvih reklama tipa "pay per click" ili slično. Ovo je vrlo važno jer me neki pčelari napadaju na nekim drugim forumima kako "vrbujem"!? njihove članove za ovaj forum. Drage prijateljice i prijatelji, meni ni iz džepa ni u džep: da li na forumu bilo 100 ili 10000 članova, njegov neprofitabilni karakter u potpunosti ostaje isti...

Kao svojevrsni pčelarski "file share", AA Forum pomaže svojim registriranim korisnicima znanjem i informacijama.

O imenu

Od registracije domene do "rođenja" Velog Jože, razmišljao sam jako puno o imenu domaćina foruma. Bilo je tu svakakvih ideja, a na kraju se dvojba svela na dva slova, dva imena: Veli Jože i Regoč. S obzirom da su literarne vrijednosti književnih djela autora obaju likova-divova izuzetne, pa i podjednake, prevagnuli su detalji. Naime, Regoč je lik iz bajki Ivane Brlić Mažuranić, rođene u Ogulinu, ali po svemu drugom je Brođanka. Glavni slavonskobrodski trg, najljepši trg kontinentalne Hrvatske, u čast "hrvatskog Andersena" s ponosom nosi njezino ime. Kako je AA Forum zamišljen kao regionalno okupljalište južnoslavenskih pčelarki i pčelara, pomislio sam da bi ime Regoč bilo previše lokalnog karaktera pa sam tako odabrao Velog Jožu.

"Veli Jože, div iz hrvatske istarske mitske predaje, maestralno obrađen u istoimenom djelu Vladimira Nazora, svojom simbolikom, metaforičnošću i bajkovitošću upućuje na vječnu borbu Dobra i zla i samom svojom pojavnošću ukazuje kako će ta borba završiti. Veli Jože utjelovljuje težnju i potragu za pravdom i slobodom, a suprotstavljen je nasilju, mraku i tlaci. " (djelomičan citat sa istrapedia.hr)

Za Velog Jožu čuli su svi od Triglava do Gevgelije, pa iako je hrvatski mit, njegova univerzalnost zasnovana na temeljnim ljudskim vrijednostima, nadilazi sve granice i kao takav trebao bi biti prihvatljiv svima.

O boji

Skoro svi forumi, bili oni pčelarski ili ne, za naziv domaćina foruma odabiru poznatu englesku riječ admin ili administrator. Taj korisnički naziv obično je "boldan" (istaknut) u prijetećoj crnoj ili crvenoj boji. Kao Veli Jože, "uvijek svima na raspolaganju, uvijek svima na usluzi", želio sam da se na AA Forumu odmah i vizualno ističe drastična razlika u odnosu na druge forume pa je tako naš "Jožica" ispisan zelenom bojom, bojom prirode... :D :D :D

Zelena boja ujedno je boja mira i prijateljstva, Veli Jože je dobroćudni div - tako je svaki član AA Foruma u potpunosti osiguran od bilo kakvih administratorskih intervencija po svojim tekstovima, ili ne daj Bože, brisanje istih. Zelena boja ujedno simbolizira i dominaciju kreativnosti (pisanje tekstova) u odnosu na destrukciju (brisanje tekstova). Jer, za pisanje tekstova potrebno je puno vremena, znanja, strpljenja, pa i znoja. Za brisanje ili editiranje ne treba ništa osim admin ovlasti.

Na ovaj način, kombinacijom imena i boje u nazivu domaćina foruma želio sam pokazati kako su svi vaši tekstovi zaštićeni i brižljivo čuvani. Jasno, ukoliko se pridržavate Zlatnih pravila iliti kućnog reda Pčelarskog Evergreen Foruma. To se dosad nije ispoštovalo samo jedanput kad je tekst privatne poruke jednog korisnika osvanuo tamo gdje mu nije mjesto, pod jednom temom. Samo u tom jednom jedinom slučaju Veli Jože morao je intervenirati...

O otvorenosti i zatvorenosti

AA Forum ima svoj otvoreni i zatvoreni dio. Razloge za to objasnio sam u tekstu Riječ urednika. Nažalost, bez obzira na detaljno objašnjenje, svjedoci smo vrlo neprimjerenih napada pojedinaca na moju malenkost na jednom drugom forumu. Jer, pazite sad ovo, njih smeta što su pojedini textovi u zatvorenom dijelu našeg foruma i što se oni moraju registrirati kako bi ih pročitali.

Takve "lumene" :lol: :lol: podsjetio bih da i forum na kojem pišu također ima svoj zatvoreni dio gdje bez registracije nema pristupa. Na jednom drugom forumu, da bi se registrirali, morate dati puno ime i prezime, fotografiju ne stariju od 6 mjeseci (čini mi se) i sve to još mora odobriti domaćin foruma !!! 8-) Navodno sada uvode pod obavezno pri zahtjevu za registraciju i broj cipela kao i veličinu nakurnjaka ;) (ova zadnja informacija nije provjerena !).

Na AA Forumu svega toga ste pošteđeni - možete zadržati svoju anonimnost, jedino ste obavezni napraviti samo ove DVIJE STVARI:
1. upisati lokaciju većeg mjesta u blizini vašeg pčelinjaka
2. predstaviti se s par rečenica pod temom Predstavljanja novih članova.

Nemojte nikada zaboraviti da je ovaj forum proklamiran kao virtualno okupljalište časnih i poštenih ljudi: ako smo časni i pošteni, onda nam ne bi trebalo biti teško izvršiti svoje obaveze spram AA Foruma, zar ne !

Za goste, otvoren je podforum Obavijesti o najinteresantnijim napisima na AA Forumu. Tu ću u kratkim crticama povremeno postavljati obavijesti o zbivanjima unutar zatvorenog dijela foruma, kako bi svatko po svojoj savjesti i afinitetu odlučio gdje mu je mjesto, tj. kojoj grupi želi pripadati: Gostima (samo čitanje otvorenog dijela foruma) ili Registriranim korisnicima s full pravima.

O globalnoj obavijesti

viewtopic.php?f=62&t=186#p1132

Ovdje ne bih puno pisao i objašnjavao - samo još jednom molim pojedince da izvrše svoje obaveze na koje su pristali kod slanja zahtjeva za registraciju.
_______________________________________________________________________________________

To bi otprilike bilo to što sam kanio odavno reći, ali splet okolnosti učinio je svoje. Za kraj bih još citirao našeg člana iz Australije, Gorana Sušnja:

"Ljubav je posvuda vole me i ja mogu voljeti."

Svako dobro svima,

Veli Jože = DB_happy = Ivica !


http://www.youtube.com/watch?v=4I4QcyoUhtM

Nek' živi ljubav - VJEČNO !

:love :love
Uvijek svima na raspolaganju, uvijek svima na usluzi !
Avatar
Veli Jože
Site Admin
 
Postovi: 194
Pridružen/a: 11 sij 2011, 09:13
Lokacija: AA Forum

Natrag na Predstavljanje novih članova foruma

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron