Stranica: 25/25.

Re: Kalemljenje

PostPostano: 03 ožu 2020, 10:52
Postao/la Debejac
vupi je napisao/la:Imam i ja u pčelinjaku dosta mladih izbojaka od prošle godine ,jer sam posjekao staru šljivu Bistricu ....
E sada ,odakle idu izbojci /mladice /i ako se ucjepi nešto , dali će biti moguče taj kalem odvojiti iduće godine da samostalno vegetira ,jer vjerujem da su izboji iz površinskih korjena .......
Probati ću svakako na par izboja nešto nakalemiti ....pa šta Bog da !!!

:krigle


Jeste, najčešće su to izbojci iz žila, ali nema veze. Prekalemi: breskvu, kajsiju, nektarinu, razne vrste šljive..., šta god hoćeš, samo redovno na podlozi sve do zemlje uklanjaj pupove da bi prije, lekše i sigurnije primila plemku. Od svih, šljivu mi je najmrže kalemiti. Zato je iščupam i tako odvojim od "majke", nakalemim na koljenu dok sjedim i onda posadim na novo mjesto. Tako mi je prijem puno bolji. Samo dobre ćale i oštar nož!

Ma, nije ni važno hoće li se primiti, uvijek ima popravni. Bolje i to nego luditi ispred TV-a. Ja sam, npr. jučer cijeli dan orezivao, kalemio i prekalemljivao, čistio..., a puhalo bože sačuvaj, i tako skoro do sumraka. Napuhalo me, ali sam uživao i napunio baterije, eto to je meni važno.

Pozdrav, svako dobro!

Re: Kalemljenje

PostPostano: 03 ožu 2020, 10:54
Postao/la Debejac
DB_happy je napisao/la:Moje su plemke još u fridžu, kalemit ću u ožujku, vjerojatno ranije nego prethodnih godina...

:krigle :krigle


Vakat je, nemoj zaboraviti. Sretno!

Pozdrav, svako dobro!