Tokito1969 je napisao/la:Kao što sam bio i napisao teorje stvarno dosta sam naučio, mada osobno mislim da bi trebalo barem dvostruko više (valjda si primjetio da svako malo napišem "tako su nas učili") a praksa kod nas neizvodivo iz jednog jedinog razloga nitko do sada mi nije otkrio 100% recept bilo kojeg savjeta (ovo se odnosi na pčelare iz mojeg kraja) ima dobrih ljudi koji pokažu jako puno toga ali (stvarno ne mogu tvrditi dali je to namjerno ili slučajno) uvijek je izostavljen neki detalj, mada ti me ne brinu, brinu me oni koji samo žele čuti ili vidjeti neku informaciju. Druga je stvar ta da je jako teško da Vas netko pozove na pčelinjak kada radi neki zahvat na košnici.
Evo opet moram pohvaliti Vupija koji iako me vidio samo jednom u životu odmah je pristao na dogovor oko radnog posjeta njegovom pčelinjaku, a to će biti prava praksa, uz sve dosadašnje pimene savjete koje iskreno i u potpunosti dijeli sa svima nama...
Evo mi pozivamo svakoga već odavno, ali malo ih se odazvalo (iz Zagreba samo jedan

). Pretpostavljam da je to zbog unikatnosti DB_505 košnice i tehnologije iako osobno smatram da se dio inovacija i dio DB_505 tehnologije može primijeniti i na većinu drugih modela košnica, posebno nastavljača.
Brođani koji su dolazili prethodnih godina samo su "bijelo" gledali u tu košnicu, nisu čak znali ni što bi pitali, toliko im je sve to bilo drugačije. A tek kad su vidjeli križanje PN-a i Housel-ovo pozicioniranje okvira, odmah su odustali od daljnjeg istraživanja...
No, ove godine stvari su se drastično promijenile tako da su prvi posjetitelji Slavonac1000 i BeeRenata s mužem imali jako puno pitanja i naša je okvirna ocjena da im se dopala DB_505 košnica iako ostaje onaj vječni problem "kako doći do nje"!?
Stoga Tokito, ako te put nekada nanese kroz Slav. Brod, osjećaj se pozvanim, dobro se naoružaj pitanjima, otvorit' ćemo svaku košnicu po tvojoj želji i prokomentirati viđeno. A možeš nam i pomoći u radovima toga dana, možda ti se dopadne DB_505 košnica pa si napraviš koju...
Naravno, poziv vrijedi i za sve ostale - nakon čitavog jednog desetljeća vrijeme je da DB_505 košnica polako krene u svijet i pokaže što (ne)može...