Evo da se i ja pohvalim da smo u našem pčelarskom društvu Varaždin krenuli sa pčelarskom školom.
Društvo broji cca 180 članova a polaznika škole za pčelara ima 45 među kojima sam i ja.
Osposobljavanje vrši učilište APIS iz Zagreba a predavaći su prof. Tucaković Ivan (Vupijev kolega iz društva), prof. Frangen Dario, dr. Tomljanović Zlatko i doktorica Tlak-Gajger Ivana. Također ćemo imati i praktičnu nastavu kod jednog našeg kolege pčelara a dio prektične nastave će nam održati i na terenu dr. Tomljanović. Cijena škole je 2500 kn a nakon položenih ispita predaje se zahtjev Županiji za sufinanciranje dijela troškova. (neznamo koliko će to iznositi, 50 % sredstava ili više ili manje. Vjerojatno manje) Cijeli ovaj 2. mjesec imamo predavanja 3 puta tjedno od 17 do 20 h. Ispiti su u 3. mjsecu a u 4. mjesecu počinjemo sa praktičnom nastavom svake subote.
Moram priznati da sam za sada zadovoljan sa predavanjima i sa predavačima, teme su zanimljive i poučne, i dosta toga se može naučiti od anatomije pčela, fiziologije pčela, tehnologije pčelarenja, pčelinjih proizvoda, dobre veterinarsko-pčelarske prakse, pčelijih bolesti (kako ih prepoznati i suzbiti) itd.
Jako zanimljivo i korisno i preporućio bih svima koji još nisu završili školu za pčelara da se upišu na neki od tečajeva.
Živjeli mi.