Riječ urednika

Pravila ponašanja na forumu i upute za registraciju

Riječ urednika

PostPostao/la Veli Jože » 17 sij 2011, 11:40

DSC00789.JPG
Moja malenkost - "vječno" u speed-u, uvijek u pokretu...
DSC00789.JPG (69.85 KiB) Pogledano 4960 put/a.


"...U životu treba mudro da šutiš
Al' riječ ako rekneš
Neka bude teška kao svaka ISTINA
Neka bude rečena za Čovjeka..."

"Uspavanka" - Mak Dizdar, bosansko-hercegovački pjesnik

Drage prijateljice i prijatelji, poštovane kolegice i kolege, drugarice i drugovi, dame i gospodo !

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo predstaviti vam novi pčelarski forum, novo virtualno okupljalište pčelarki i pčelara regije koji će težiti pčelarskoj internet komunikaciji na jedan sasvim drugačiji način nego što je to dosad viđeno.

Odmah na početku, želim vam postaviti jedno pitanje:

Kako ste?

Nadam se da ste dobro,zdravo i veselo što vam iz sveg srca želim. Također se nadam da se niste preplašili Zlatnih pravila ovog foruma, jer su ona pisana u dobroj vjeri i prema onoj poznatoj narodnoj izreci:

"U svakom žitu ima kukolja!"

Dakle, žita je jako puno, a kukolja jako malo - ali ga ima.

Stoga su ta pravila u prvom redu usmjerena prema onima koji bi eventualno pokušali infiltrirati se na Pčelarski Evergreen Forum iako im tu ni po čemu nije mjesto.

Svima nama koji smo časni i pošteni, takva se pravila podrazumijevaju sama po sebi.

Forum je poluotvorenog (ili poluzatvorenog) tipa - gosti ne mogu vidjeti sadržaje svih naših rasprava. Ako povučemo paralelu sa stvarnim svijetom i životom, to izgleda isto kao kada u svoj dom primamo goste, više ili manje drage. Po našem starom slavenskom običaju, gosta ćemo toplo dočekati i primiti, ugostiti ga najbolje što možemo, ali nećemo mu dopustiti zavirivanje baš u svaki kutak našeg doma. Jer, te posebnosti i privilegije rezervirane su samo za članove obitelji.

Kako je ovaj forum zamišljen kao jedna velika virtualna zajednica ili internetski dom za pčelarke i pčelare kojima su ideja,čast i poštenje daleko ispred trivijalnih stvari kao što su materijalna dobra i novac, tako je onda logično da se takva zajednica mora zaštiti od elemenata koji joj nisu nimalo naklonjeni.

Forum je oblik komunikacije među ljudima poznat još od antičkih vremena. U dobu mobilnih komunikacija i Interneta, imamo sreće da se možemo okupljati na jednom mjestu iako smo fizički značajno udaljeni jedni od drugih. Stoga je glavna zadaća ovog foruma širenje ISTINE, ma kakva god ona bila.

Druga zadaća Pčelarskog Evergreen Foruma jest darivanje znanja! Okvirno gledano, sve pčelarke i pčelare možemo podijeliti u dvije skupine:
1. "sveznalice"
2. "neznalice"

Forum je zamišljen kao svojevrsni pčelarski File Share (Razmjena Podataka) gdje će se svaki registrirani član foruma moći okoristiti njegovim sadržajem. "Sveznalice" će stavljati na forum svoje znanje, a "neznalice" će ga upijati,primjenjivati,modificirati i ponovo vratiti na forum kao novo znanje koje će sada biti od koristi i onome koji je prvi stavio na raspolaganje neku svoju pčelarsku majstoriju. Tako će "neznalice" vrlo brzo postati "sveznalice" i svi zajedno imat ćemo vrlo velike koristi a što će najbolje osjetiti naše pčelice.

Da bi sve teklo lijepo,uredno i na zadovoljstvo svih, svatko od nas mora "savladati" jednu tehniku koja se zove UMIJEĆE DARIVANJA:

1. Onaj koji daruje, ne smije se toga nikad sjećati jer to onda nije dar od srca!
2. Onaj koji prima, ne smije to nikad zaboraviti jer to onda znači da nije zahvalan za primljeno!


I u jednom i u drugom slučaju dar neće izvršiti svoju funkciju i umjesto da pomogne i oplemeni darovatelja i darovanog, rezultat će biti kontraproduktivan.
Duboko sam uvjeren da SVI korisnici foruma već odavno imaju u sebi ugrađene elemente nesebičnog darivanja i zahvalnog primanja!

Nema sretnog pojedinca bez sretnog i zadovoljnog kolektiva ! (u ovom slučaju,naše AA virtualne zajednice)

Forum je također mjesto gdje se raspravlja - ovaj forum NEĆE biti mjesto "mrtvih puhala" i "kilavih baba" gdje se svaki, pa i najblaži oblik rasprave, sasijeca odmah u začetku. Pčelari smo i ne slažemo se u mnogim pogledima na pčelu i pčelarstvo i to ima pravo reći svatko od nas. Uvjet je da to bude rečeno na kulturan i civiliziran način. Još bih dodao da ovaj forum NIKADA NEĆE biti forum o DB_505 košnici jer je ona samo jedan od oko 300 i više poznatih modela košnica.

Sve u svemu, osnovni credo Pčelarskog Evergreen Foruma mogao bi se sažeti u gornjem citatu velikog bosansko-hercegovačkog pjesnika, Maka Dizdara. Ja bih još dodao, da će osim ISTINE i DARIVANJA ZNANJA, ovaj forum promicati nadasve ljubav,povjerenje, razumijevanje,toleranciju i dobre vibracije među nama samima, sudionicima foruma.

Zato bih našem forumu iskreno zaželio:

Neka mu je sretno i neka živi vječno !

Ivica Petrić, urednik
Uvijek svima na raspolaganju, uvijek svima na usluzi !
Avatar
Veli Jože
Site Admin
 
Postovi: 194
Pridružen/a: 11 sij 2011, 09:13
Lokacija: AA Forum

Natrag na Da bi naše druženje bilo lijepo i ugodno - pravila registracije !

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.