Vupi:
Moje mišljenje je da je Beevital skoro pa malo jači od šerbeza

,
a naš kolega sa ovog foruma je koristio beevital 2 godine zaredom i sve je bilo "u redu" ,
ali je prošle zime ostao bez ijedne zajednice ( čini mi se da ih je izgubio 22 ) .

Upozoravao sam ga ali ....
Da, da, te 2 godine i jesu prostor za prevare kod raznih preparata. Siguran sam da sam negdje, i ovdje i na drugim forumima, govorio da pčele same mogu izdržati dvije godine i propast redovno slijedi treće godine. Zato mnogi povjeruju u valjanost preparata jer prve godine bude sve uredu, ide nekako i druge godine i onda najveća moguća kazna za pčele i pčelara i još pčelaru trajni duholom.
Heh, znam i ja smućkati: malo oksalne, malo limunske, malo proplisa, pelina, bla, bla, zalijepiti etiketu, napisati da je suplement i sl., da obara varou 99 % (kako li onaj mizerni 1 % usmrti pčele?!)pa reklamirati i prodavati, znam - ali ne bih dušu i obraz ni pred ljude ni pred Boga zbog toga, zato i nemam svog preparata, neću ga ni imati sigurno, jedino da mi ga pčele podare, ili Bog.
Usput, jedan koji je cijenio moj rad i mišljenje, sad ima svoj preparat, a svojevremeno sam mu oko Bee Vitala, ma - neću dalje!
Pozdrav, svako dobro!